Welpen Kantankye

Jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar heten bij Scouting welpen. Welpen spelen in het Jungleboekthema, dat gebaseerd is op het oorspronkelijke verhaal van Rudyard Kipling. Samen met het jongetje Mowgli en Shanti, het meisje uit het mensendorp, beleven de welpen de spannendste avonturen in de jungle.

5 á 6 welpen vormen samen een nest. De nesten hebben verschillende kleuren en elk nest heeft eigen nestlintjes. De nesten hebben allemaal hun gids en hulpgids, te herkennen aan de gele lintjes. Deze welpen hebben een kleine verantwoordelijke taak. Tijdens spellen proberen we ons niet te veel aan de nesten te houden, zodat iedereen met elkaar speelt en bezig is.

Levend stratego in de bossen, koken op een kampvuurtje, speeltoestellen pionieren, hutten bouwen of even lekker uitleven met British Buldog staan onder andere op het programma. Dus erg gevarieerd!

Elk jaar hebben wij 2 weekenden, eentje ergens in oktober/november en eentje meestal in april/mei. Deze weekenden vinden meestal plaats op onze blokhut.

Ook gaan wij eens per jaar op zomerkamp. Dit kamp vindt altijd in de eerste week van de zomervakantie plaats. Dan zoeken we een mooie blokhut in Brabant of net daar buiten. Dit is een volledige en super gezellige week. We verwachten dat alle welpen meegaan.

Om de buitenwereld te laten zien wat welpen allemaal kunnen bestaat er de mogelijkheid om vaardigheisdinsignes te verdienen. Insignes kunnen ze verdienen als ze de 2 of 3 bijeenkomsten die we van tevoren aangegeven hebben aanwezig zijn. Ook is er altijd een thuisopdracht. Als ze aan beide criteria voldoen, krijgen ze hun insigne. We kijken daarbij meer naar inzet dan naar het resultaat.

Deze Kantankye-horde (meisjes) draait op zaterdagochtend van 9.30 – 12.00 uur in blokhut Kantankye.

Deze Impeesa-horde (jongens) draait op zaterdagochtend van 9.30 – 12.00 uur in blokhut Impeesa.

Voor alle vragen over de welpen, het programma en de opkomsten, kunt u contact opnemen met de leiding via e-mailadres: kantankye@dickvantoor.com (meisjes) of impeesa@dickvantoor.com