Verkenners

Verkenners
De jongens-scouts van 11 tot 15 jaar heten verkenners en het thema dat centraal staat bij deze groep is “de ontdekkingsreis”. De verkenners zijn relatief zelfstandig en leren samenwerken met anderen in de groep. De doen gave spellen in het bos, lopen tochten met kaart en kompas, pionieren werkstukken, leren koken et cetera.

Om te kunnen worden geïnstalleerd bij de speltak, moet een verkenners bepaalde vaardigheden kennen. We noemen dat aftekeneisen. Hij leert onder andere een paar knopen, vuur maken, troepformaties en de verkennerswet. Als hij vervolgens wordt geïnstalleerd is hij verkenner, derde klasse.

In de jaren daarna kan een verkenner eisen aftekenen om verkenner, tweede klasse en uiteindelijk verkenner, eerste klasse te worden.

De verkennerstroep is opgedeeld in patrouilles met dierennamen. Aan het hoofd van de patrouille staan de PL (patrouilleleider) en de A-PL (assistent patrouilleleider). Dit zijn meestal de oudere verkenners.

Verkenners gaan twee maal per jaar op weekend en in de zomervakantie een week op kamp.

De verkenners draaien op zaterdagmiddag van 14.30 – 17.00 uur in blokhut Impeesa.

Voor alle vragen over de verkenners, het programma en de opkomsten, kunt u contact opnemen met de leiding via e-mailadres: verkenners@dickvantoor.com.