Sherows

Deze jongens en meisjes van 15 tot 18 jaar organiseren in principe hun eigen activiteiten en maken hun eigen programma. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden en worden ze zelfstandig. Zelfs buitenlandse reizen kunnen deel uitmaken van het afwisselende programma. Uiteraard leidt de staf de programma’s in goede banen en houden ze een oogje in het zeil.

De rowans en sherpa’s draaien de wekelijkse opkomsten meestal apart van elkaar, elk vanuit hun eigen lokaal. De programma’s bedenken ze zelf en zijn best divers. Enkele voorbeelden: een busoriëntatietocht, een sportmiddag, een verwarmd bad maken, maar ook echte scoutingprogramma’s zoals tochten lopen/fietsen, kampvuur maken en nog veel meer.

De staf van deze groep heeft meer een begeleidende dan een leidende functie. Ze zijn er dus om te begeleiden door adviezen te geven en in de gaten te houden of alles goed gaat. Als er ergens hulp bij nodig is, staat de staf uiteraard paraat.

De rowans en sherpa’s hebben hun eigen bestuur (voorzitter/ secretaris/ penningmeester) die de financiën en dergelijke regelen. De staf heeft ook hierbij uiteraard een adviserende en (eind)verantwoordelijke rol.

Ongeveer twee maal per jaar, houden de rowans en sherpa’s een weekend. Om leuke activiteiten te kunnen doen tijdens het zomerkamp, bedenken de rowans en sherpa’s zelf activiteiten om een extra centje bij te verdienen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het organiseren van een etentje, een feestje, loten verkopen voor de Duck van Toorrace en het verrichten van hand- en spandiensten tijdens het jaarlijkse Rabovoetbaltoernooi. De rowans en sherpa’s gaan twee weken op zomerkamp.

Om alles goed en gezellig te laten verlopen hebben de rowans en sherpa’s afspraken, regels en omgangsvormen. Een van de dingen is dat er geen alcoholische drank wordt genuttigd door de leden die jonger dan 18 jaar zijn.

De rowans en sherpas’s draaien op zaterdagmiddag van 14.30 – 17.30 uur in de blokhutten Kantankye en Impeesa.

Voor alle vragen over de rowans en sherpa’s, het programma en de opkomsten, kunt u contact opnemen met de leiding via e-mailadres: rowans@dickvantoor.com of