Padvindsters

Padvindsters zijn de scouts-meisjes van 11 tot 15 jaar. In tegenstelling tot de jongere speltakken, spelen padvindsters niet meer in een vast thema. Zowel met de hele troep als in groepjes (patrouilles) doen ze allerlei activiteiten en trekken ze er vaak op uit. Gezelligheid, samenwerking en zelfstandigheid gaan hand in hand.

Zo gaan ze erop uit met kaart en kompas, bouwen ze objecten van alleen houten palen en touw, zijn ze creatief bezig met verschillende materialen en gereedschappen en zingen ze om een zelfgemaakt kampvuurtje.

Aan het hoofd van iedere patrouille staan de PL (patrouilleleider) en de A-PL (assistent patrouilleleider). Dit zijn meestal de oudere padvindsters.

Padvindsters gaan twee maal per jaar op weekend en in de zomervakantie een week op kamp. Ze slapen dan met de patrouille in een tent en koken dan hun eigen maaltijd op branders.

De padvindsters draaien op zaterdagmiddag van 14.30 – 17.00 uur in blokhut Kantankye.

Voor alle vragen over de padvindsters, het programma en de opkomsten, kunt u contact opnemen met de leiding via e-mailadres: padvindsters@dickvantoor.com.